European SAM RC Championship 2018

Kedves modellező barátaim!

Magyarország 2007-ben kapcsolódott be a SAM modellek európai bajnokságába. Kialakult egy csapat, amelyiknek ez lett az év legfontosabb versenye. Szereztünk sok értékes helyezést. Most azonban eljött az idő, hogy ne csak versenyzőként, hanem rendezőként is bizonyítsunk.

Ezúton hívunk meg minden antik modellel rendelkező modellezőt Európában, és azon túl, látogasson el hozzánk. Találkozzon az ismerősökkel, szerezzen új barátokat, és – nem utolsó sorban – a szabályokat betartva mérjük össze modelljeink, és a magunk tudását, szerencséjét.

A verseny ideje alatt összeül a SAM elnöksége, hogy – többek között – megvitassa az esetleges szabályzatmódosításokat, amelyek 2014-től lépnének életbe. Ezért kérem az érdekelteket, hogy gondolkozzanak el, mi viheti előbbre az egyes kategóriákat. A javaslatokat minél előbb tegyék meg országuk képviselőjének, az elnökség tagjai pedig egyeztessenek már előre, hogy eredményesebben, gördülékenyen menjen a munka.

Magyarországon a SAM hivatalos 9 kategóriáján kívül meghirdetjük az Elektrorubber kategóriát, aminek a szabályzatát itt olvashatják.

Bárki nevezhet, aki elfogadja a SAM EU 2010 – 2013 szabályzatát, annak megfelelő modellel rendelkezik, időben benevez, és vállalja, hogy betartja a biztonsági szabályokat. Egy repülőtér mindig veszélyes üzem. Mindenkinek felelősséget kell vállalnia az esetleg általa okozott károkért. Ugyanakkor megkérek mindenkit, hogy a repülőtéren kellő figyelemmel tartózkodjon, vigyázzunk egymásra.

Ajánlom, hogy aki megteheti, a versenyzésen túl szenteljen egy kis időt Magyarország, és a magyarok jobb megismerésére. Teheti ezt a hivatalos repülési idő után a helyszínen a levegőből, vagy válogathat az Idegenfogalmi Hivatal (?) ajánlataiból.

Mindenkinek kívánok jó felkészülést, és mindig sikeres landolást.

G. K.